Regents Place HexWall

Tags: offices, timber, refurbishment

Related projects: York House

  • Client: British Land
  • Architect: Nex Architects
  • Photography: Naaro
  • Completion: 2021
  • Expertise: Structures
 Regents Place HexWall - Webb Yates Engineers
 Regents Place HexWall - Webb Yates Engineers
 Regents Place HexWall - Webb Yates Engineers
 Regents Place HexWall - Webb Yates Engineers
 Regents Place HexWall - Webb Yates Engineers

Regents Place HexWall is a commercial building that occupies a site at Regent’s Place in Camden, the home to over 20,000 workers and residents.

We were commissioned by British Land to reconfigure the reception of their flagship building at their Regent’s Place Campus. Working alongside Nex Architects, Webb Yates Engineers provided structural engineering support.

Prompted by a need to create separate entrances for different tenants, the project took the opportunity to create a more informal reception experience where people could meet, work and socialise. Several variants of the wall were considered with a number of prototypes made by specialist manufacturers. The adopted solution was a 48m long partition wall composed of extruded hexagonal cells and digitally crafted from oak boards was constructed and helps assisting with wayfinding and enhancing the reception atmosphere.